top of page

October 19, 2017

Xoë Sorée met XOXO Dance Company beste studentondernemer van Windesheim

Xoë won met haar jonge, ambitieuze urban dansschool XOXO Dance Company in Zwolle de prijs van beste studentondernemer van Windesheim. 

Als Xoë op het podium begint met haar pitch, spat de passie er vanaf. Hier staat een studente die weet wat ze wil en die haar dromen najaagt. Tijdens je voltijdstudie een eigen bedrijf opstarten betekent dat je er echt voor moet gaan. Dat je moet beschikken over drive, ambitie en doorzettingsvermogen. De jury vindt unaniem dat Xoë hier heel goed in is geslaagd met haar bedrijf XOXO Dance Company.

 

Xoë’s dansschool onderscheidt zich van andere Zwolse dansscholen door het exclusieve karakter. Aanmelders zijn ervaren dansers die auditie doen om toegelaten te worden. Docenten geven hier les om hun passie voor urban dance over te brengen op talentvolle dansers. Het niveau van de docenten is hoog. ‘Het doel is om met talentvolle Zwolse dansers eigen producties te maken en de wereld over de reizen’, antwoordt Xoë op de vraag hoe zij de toekomst ziet.

Op donderdagmiddag 19 oktober pitchten zes finalisten hun onderneming voor een vakjury uit het regionale bedrijfsleven. De jury beoordeelde het businessplan én het verhaal van de prille ondernemer(s). Twee uur lang streden de finalisten in een zinderende finale om de titel. Naast een winnaar werd er voor de eerste keer ook  een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Die ging naar Eduard Poot, met zijn bedrijf Poot begeleiding. Een nieuw concept voor groenvoorziening in Hattem waarbij maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staat. Deze studentondernemer haalde weliswaar niet de finale, maar de jury bestempelde hem als ‘high potential’.

 

Ondernemende studenten

De verkiezing van beste studentondernemer werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door het Centre for Entrepreneurship, het bureau van Windesheim dat studentondernemers stimuleert en adviseert bij het starten of runnen van een eigen bedrijf.

October 02, 2017

De finalisten zijn bekend!

De jury had het moeilijk dit jaar. Zij moesten namelijk uit 13 aanmeldingen 6 finalisten kiezen. Na een zorgvuldige selectie is besloten dat de volgende  studentbedrijven door zijn naar de finale:
 

KUMA Engineering: Gerard, Jens, Teun en Valiant
Zij hebben de CUB bedacht, een nieuwe en innovatieve manier om op een snelle en veilige manier je snowboard mee te dragen op en rond de piste.
 

Oliviersfunctionals: Olivier
Ontwikkeling van innovatieve multitools en everyday carry products.
 

Forest-Living: Alex, Boy en Johan
Forest is een jonge startup dat zich richt op de ontwikkeling van een nieuw innovatief woningbouwconcept, dat vier keer meer energie oplevert dan het verbruikt. Een totale duurzame woonbeleving is het uitgangspunt van elke realisatie.
 

XOXO Dance Company: Xoë
XOXO Dance Company is een jonge, ambitieuze urban dansschool in Zwolle.
 

SkillsZwolle: Matthias
Skills Zwolle biedt alle kinderen, ongeacht afkomst en niveau, een veilige omgeving waarin zij zichzelf onder professionele begeleiding kunnen ontwikkelen, door met plezier en respect voor het spel en elkaar, te leren voetballen.
 

JH Productions: Jorrin
Het bedrijf maakt audiovisuele producties. Het aanbod varieert van videoproducties (bedrijf; promotie; after video; registraties- en bruiloft video’s), audioproducties tot aan DJ drive-in shows.
 

June 26, 2017

Inschrijven om mee te doen kan vanaf nu!

Vanaf vandaag kun je je inschrijven om mee te doen aan de contest. 

June 28, 2017

Dommerholt Advocaten

Dommerholt Advocaten heeft een Juridisch staterspakket t.w.v. € 750,- toegevoegd aan het prijzenpakket. Ze bieden hiermee de winnaar een pakket aan met advies over rechtsvorm, contracten en algemene voorwaarden.

Please reload

bottom of page