WORKSHOPS

Je krijgt de mogelijkheid om drie workshops te volgen welke worden verzorgd door onze professionele partners. Ben je deelnemer van Windesheim's Beste 2019? Dan verwachten wij dat je aanwezig bent bij deze workshops. Het biedt je een goede basis om je business concept te ontwikkelen. Vergeet traditionele businessplannen; we maken alleen gebruik van de nieuwste modellen en technieken en er is volop gelegenheid om te sparren over je concept met coaches. Tijdens de kick-off bijeenkomst kies je welke workshops je wilt volgen. Deelname is niet verplicht, maar we adviseren je wel om zoveel mogelijk workshops te volgen. Hoe meer kennis je op doet, hoe meer slagingskans je toekomstige onderneming heeft.

Workshop 'Business Model Canvas'

Bastian Coes - woensdag 3 oktober van 16.00 - 18.00u

De workshop over business models gaat over verschillende manieren waarop er gekeken kan worden naar je business model. Hierbij komen een aantal zaken aan bod zoals Business Model Canvas (en de kanttekeningen hierbij), de relatie tussen strategie en business models en hoe je business model verandert in de tijd. Tijdens deze twee uur is er ook genoeg ruimte om specifieke vragen te stellen over je eigen business model.

Workshop 'de ondernemer en de klant'

Gijs Jan van Heusden - dinsdag 9 oktober van 16.30 - 18.30u

Deze workshop confronteert je met je klanten. Wie zijn ze, wat verwachten ze van je en de allerbelangrijkste… wat moet je doen zodat ze bij je weg gaan? We gaan aan de slag met het AIMA-model, dit model staat voor Aandacht, Initiatief, Meedenken en Afspraken nakomen. Het AIMA- model vormt een belangrijk fundament voor dé ultieme succesfactor van je onderneming: tevreden klanten!

 

Workshop 'presenteren' 

Lyanne Flikkenschild - woensdag 30 oktober van 16.30 - 18.30u

Als innovatie adviseur richt zij zich vooral op startende ondernemers (startups). Begeleiding bij het vinden van hun business model en het realiseren hiervan. Dit door: te sparren, te helpen bij het ontwikkelen van een goed businessplan, te verbinden (onderwijs, overheid, ondernemers) en te helpen bij het vinden van financiering. Ondernemers die met passie bezig zijn met hun bedrijf of idee, daar krijgt zij energie van. Met veel enthousiasme zal Lyanne haar kennis en ervaring delen met de genomineerde studenten op het gebied van presenteren en pitchen. Vanuit Kennispoort is zij betrokken bij het WCfE als innovatie adviseur voor de startende ondernemers van Windesheim.